5 Dingen die je moet weten over de Apple Watch

iOS 8.2 beta nu te downloaden voor ontwikkelaars.
Apple heeft nu een betaversie iOS 8.2.

klaarstaan voor ontwikkelaars en bepaalde testers. iSO8.2 is de tweede echt grote update van Apple voor iOS8. Met iOS 8.2 biedt Apple ontwikkelaars de middelen om nu al verschillende apps te downloaden en te maken voor de Apple Watch, met behulp van WatchKit. De iOS 8.2 verscheen vlak nadat Apple WatchKit lanceerde.

Daarom 5 belangrijke dingen die je moet weten over de Apple Watch

1- Apple Watch vereist een iPhone
Apple Watch apps zijn aanvangelijk van de iPhone Apple Watch heeft nog geen op zichzelf staande apps. Je hebt voor bijna alle apps een iPhone nodig om de app te kunnen gebruiken.

Apple geeft tevens ook aan dat een Watch-app de iOS-app aanvult. Apple vraagt aan de ontwikkelaars lichtgewichte apps met een eenvoudige interactie dit moet er voor zorgen dat de apps snel geopend en gesloten kunnen worden. Dit is niet alleen om gebruiksgemak te verbeteren maar dit komt ook de privacy ten goede. Het horloge gebruikt de rekenkracht van de iPhone voor zwaardere toepassingen. Als je iets wilt doen op de Apple Watch zal er steeds data uitgewisseld worden met je iPhone, De Apple Watch moet dus in bijna alle gevallen gekoppeld zijn met je iPhone. Wat de Apple Watch wel zelf doet is de tijd en timer aangeven ofwel de klokfunctie is wel te gebruiken.

2- De Schermresolutie van de Apple Watch
Apple heeft 2 soorten Apple Watch Formaten op de markt gebracht een klein model met een 38mm scherm en een groter model van 42mm, bedoeld  voor mensen met brede polsen. De formaten waren al bekend, maar voor het eerst heeft Apple laten weten dat de Kleine Apple Watch een schermresolutie krijgt van 272 x 340 Pixels. Het grotere model krijgt een schermresolutie van 312 x 390 Pixels. Apple spreekt over een retina resolutie scherm, Apple heeft verder nog geen informatie door gegeven betreft het scherm.

3- Beperkte kaartfunctie
Ontwikkelaars kunnen geen interactie toevoegen aan een kaart. Eigenlijk krijg je gewoon een afbeelding te zien van de kaart, met daarom de bekende rode of groene speld. Wel kunnen de ontwikkelaars maximaal 5 items tonen zoals spelden of eigen plaatjes. zo kun je rondbladeren op de kaart, in een uitzoomen op de kaart kan wel heel gemakkelijk.

4- Zelfstandige Apple Watch apps komen pas eind 2015applewatchgoud
In de loop van 2015 komen er ook apps voor de Apple Watch die zelfstandig werken, waarvoor je dus geen iPhone nodig hebt. Het is momenteel niet bekend wat voor apps dat gaan worden een ding weten we wel, in de Apple Watch zit geen GPS-Chip dus het zal geen sporthorloge worden, omdat je niet je stappen of afstanden kunt afleggen.

5- Releas Apple Watch 2015
In het begin van 2015 zal de Apple watch op de markt verschijnen. Apple zal waarschijnlijk de Watch uitbrengen rond 20 maart 2015.