5 verwachtingen van de iPhone 6S – iPhone 7

In september heeft Apple de iPhone 6 en 6 Plus uitgebracht. Deze zijn nog maar 9 maanden beschikbaar geweest maar roddels en geruchten voor de volgende iPhone generatie zijn er al genoeg. Het is hoogstwaarschijnlijk dat Apple zijn trend van 2014 zal behouden en in 2015 de nieuwe iPhone in twee verschillende formaten zal uitgeven.

Het is nog niet duidelijk hoe Apple zijn nieuw toestel gaat noemen maar waarschijnlijk zal Apple trouw blijven aan de vertrouwde  ‘S’ (die er al sinds 2009 is) en zullen de toestellen iPhone 6(S) en 6(S) Plus heten. Al zou het best kunnen dat dit het jaar zak zijn voor een nieuwe format. Sommigen geloven zelfs dat Apple zijn nieuwste flagship een volgende-generatie ‘ iPhone 7 ‘  gaat noemen omdat er zoveel veranderingen worden geïmplementeerd.

Verwachte kenmerken

Verbeterde TOUCH ID

Het zou best eens kunnen dat Touch ID ook verbeteringen gaat zien. Er wordt verwacht dat de iPhone 6S een vernieuwde Touch ID module zal hebben met verminderde lees fouten om het hele  ‘Apple experience’ te verhogen.

Force Touch

Meerdere bronnen suggereren dat de nieuwe 6S  ‘ Force Touch’ mogelijkheden  zou kunnen incorporeren. Deze werd voor het eerst geïntroduceerd met Apple Watch.  Force Touch voelt het verschil tussen een zachte tik en een harde druk, zo zou je dus nieuwe gebaren kunnen toevoegen. Het begint erop te lijken dat Apple rustig aan Force Touch aan zijn producten gaat toevoegen. Onlangs heeft Apple een 12-inch Retina MacBook EN een 13-inch Retina MacBook Pro uitgebracht beide met Force Touch trackpads.  Er wordt gezegd dat iOS 9 ‘Force Touch-ready’ is.

Verbeterde camera

Er is door Apple gehint dat de nieuwe iPhone 6S  ‘ de grootste camera verandering ooit’  zal hebben. Hoogstwaarschijnlijk in de vorm van een 2 lens systeem waardoor je DSLR kwaliteit foto’s kunt maken met een vernieuwde 12-megapixel camera,

Sapphire display

Voordat de iPhone 6 werd uitgebracht waren de meeste geruchten gefocussed op een potentiële sapphire display die vervolgens niet werd uitgebracht wegens productie problemen. Ook voor de iPhone 6S gaan deze geruchten rond, er wordt gezegd dat Foxconn de sapphire display gaat produceren voor het volgende generatie iPhone.

4-inch iPhone 6C?

Er zijn tegenstrijdige geruchten rond gegaan over een nieuwe 4-inch iPhone 6C die wel of niet bij de 2015 line-up staat. Er is nog geen concrete antwoord of er wel of geen 6C zal komen maar het zijn er genoeg die het wel verwachten van Apple

Release

De afgelopen paar jaar zijn alle nieuwe iPhones in september uitgebracht, dit suggereert dat we de iPhones 6S en 6S Plus in september 2015 gaan zien verschijnen.