Apple heeft een nieuw patent aangevraagd

Apple heeft een nieuw patent aangevraagd, hiermee kan je Apple device jouw aandacht op een slimmere manier trekken. Op dit moment beschikt de iPhone over een trilfunctie die je aandacht trekt als je bijvoorbeeld een sms ontvangt, maar dit is volgens Apple verre van  ideaal. Je kent het misschien wel, zit je op de fiets of je bent aan het sporten en daardoor voel je de trillende iPhone  in je broekzak niet. Het komt maar al te vaak voor, omdat je te druk bezig bent. Hier wil Apple een oplossing voor verzinnen.

Hoe kan je iPhone je aandacht beter trekken? Apple wil dit oplossen door je continu in de gaten te houden. Ben je aan het hardlopen? Dan zal hij harder trillen of er zelfs voor kiezen om geluid te maken. De iPhone zal het ook door hebben als je in een vergader ruimte zit. De iPhone zal dan enkel trillen en geen geluid maken. De iPhone is dus prima in staat om te weten in wat voor situatie je op dit moment zit. De M7 motion-processor en de M8 in de iPhone 6 houden immers je bewegingen in de gaten.

De bewegingsdata kan in combinatie met dit patent gebruikt worden. Niet alleen bij de iPhone kan dit toegepast worden maar ook bij de Apple Watch. De Apple Watch beschikt namelijk over de Taptic Engine: een slim apparaat dat er voor zorgt dat je trillingen/interacties op het horloge beter voelt. Apple is met de Taptic Engine serieus bezig over hoe berichten op het apparaat gevoelt kunnen worden. Kortom het patent sluit hier mooi op aan.

images