Apple Pay en Rabobank

De Rabobank overweegt om de kosten voor Apple Pay in rekening te brengen bij klanten. De Bank zou op het moment hard nadenken over hoe de extra kosten voor Apple Pay in rekening gebracht zullen worden.

Apple rekent voor het gebruik van Apple pay 0,15 procent aan transactiekosten bij banken. Dit kleine percentage wordt van de betaling afgetrokken en door banken overgedragen naar Apple. Verschillende mensen lijken zich zorgen te maken over de hogere kosten als er betaaldiensten bij komen. De Rabobank-topman zei het volgende.

We denken er hard over na hoe dat moet als een partij als Apple, kosten in rekening gaat prengen. Onze inschatting is dat Apple dat in Nederland zeker niet gratis zal gaan doen. En hoe meer partijen in de keten, hoe hoger de kosten zijn. Misschien moet je als bank dan klanten de mogelijkheid bieden om tegen meerkosten met Apple te betalen.
Apple’s nieuwe betaaldienst Apple Pay is op het moment actief in de verenigde staten . over de komst naar Nederland heeft Apple niks gezegd, maar aan het begin van het jaar heeft ING zijn mond voorbij gepraat en verklapte ING dat ze druk bezig zijn met Apple Pay. Het lijkt er op dat Rabobank nog geen beslissing kan maken. Ze spreken tevens over mogelijkheden. De Bank heeft verder ook nog geen plannen voor Apple Pay aangekondigd. Zelf vind ik dat je het als optie moet aanbieden, de consument kiest er dan zelf voor.

Knipsel