Apple pay

Apple Pay werkt uiteraard al in Apples eigen winkels “Apple store” om draadloos te kunnen betalen met je iPhone via de ingebouwde NFC-chip, ook wordt het draadloos betalen gebuikt als klanten een aankoop terug komen brengen. Op het bonnetje van Apple komt na een draadloze betaling geen persoonlijke gegevens te staan, dit wordt vervangen door de laatste vier cijfers van het Apple Pay ID. Deze is gekoppeld aan het apparaat die de transacties doet. Volgens het trainingsmateriaal moeten werknemers van Apple de klant op prettige wijze kunnen overtuigen van de simpelheid en veiligheid van Apple pay. Op deze manier hoopt het bedrijf meer mensen te treken zodat meer mensen dit gaan gebruiken.

Apple pay is ontworpen om uiterst eenvoudig te kunne betalen met je iPhone, maar hoe werkt het nou?
Om een aankoop te maken met behulp van de Apple pay dienst in de winkel, vereist slecht een enkele stap. Houdt de iPhone slechts in de buurt van de betaalautomaat, terwijl je tegelijk je vinger op deTouch ID legt.

Apple is gericht om de portemonnee met Apple Pay te vervangen, en de een-stap-proces voorkomt dat mensen de hele tijd in hun tas moeten zoeken naar hun portemonnee of creditcard. Omdat het is gebouwd op de bestaande NFC-technologie, zal Apple Pay overal werken waar  NFC-gebaseerde contactloze betalingen worden geaccepteerd.

De betalingsmethode van Apple komt naar alle waarschijnlijkheid 18 oktober in Amerika, 16 oktober wordt er waarschijnlijk meer verteld betreft de nieuwe update “IOS 8.1” op die datum presenteert Apple ook de nieuwe iPads en wellicht nieuwe Macs. Wanneer de Apple pay in Nederland beschikbaar zal zijn, is nog niet bekend.

apple pay