Apple Watch

De Apple Watch is Apple’s eerste horloge. Het horloge verbindt draadloos met je iPhone,apple watch waardoor je er bijvoorbeeld notificaties op kunt ontvangen. Daarnaast kan het horloge ook nog je hartslag in de gaten houden. De Apple Watch heeft een touchscreen dat ook drukgevoelig is. De digitale kroon aan de zijkant speelt een belangrijke rol bij de bediening van de Apple Watch.

De Apple Watch is een accessoire voor je iPhone. Je hebt dan ook een iPhone nodig om het horloge goed te kunnen gebruiken. De twee Apple-apparaten werken met elkaar samen. Krijg je bijvoorbeeld een iMessage dan wordt deze niet alleen via de iPhone vertoont, maar ook via het horloge waardoor je met een blik je berichten kunt lezen. Je kunt vervolgens ook reageren met korte vooraf geschreven berichten of een antwoord dicteren via siri. De Apple Watch werkt met de volgende iPhones, iPhone 5, 5s, 5c, 6 en 6 Plus.

Met de Digitale kroon aan de zijkant van de Apple Watch kun je de interface bedienen. Deze kroon gebruik je naast het touchscreen van Apple Watch. Op deze manier wil Apple laten zien dat ze meerdere bedieningsmogelijkheden hebben (volgens Apple is dit vereist). Het scherm van de Apple Watch is veel kleiner dan de iPhone, je kunt de kroon bijvoorbeeld gebruiken om in en uit te zoemen.

Apple heeft de Apple Watch spatwater dicht gemaakt. Het horloge is te gebruiken in bijvoorbeeld regen en is dan ook bestendig tegen zweet. Volkomen water dicht is hij helaas niet. Stel je zou er mee in het water springen, dan is er een grote kans dat de Apple Watch kapot is.

Ook heeft de Apple Watch Siri geïntegreerd, hierdoor kun je bijvoorbeeld vragen of het morgen in Amsterdam mooi weer wordt. De Apple Watch beschikt ook over sensoren die direct contact maken met je huid. Hiermee wordt onder anderen je hartslag gemeten, die direct worden doorgegeven aan de gezondheidsapp zodat je je medische conditie kunt bekijken. Het is zelfs mogelijk om je hartslag te versturen naar andere Apple Watch gebruikers. gezondheidsdata wordt verzameld in twee apps: Fitness en Workout.

Nog niet alle officiële prijzen zijn bekendgemaakt. Apple heeft wel laten weten dat deapplewatchgoud Apple watch in de VS vanaf 349 dollar verkrijgbaar zal zijn. In Nederland moet je dus rekening houden met prijzen tussen de 300 en 350 euro. Natuurlijk zijn er verschillende modellen beschikbaar bijvoorbeeld de Apple watch met 18-karaats goud, die is van zelf sprekend een stuk duurder.