Beloftes bug fixes van Apple

Apple bracht op 20 oktober de nieuwste update IOS 8.1 uit en beloofde daarin verschillende problemen op te lossen, maar nu blijkt dat lang niet iedereen tevreden is. Natuurlijk kan je niet iedereen tevreden maken, maar als er wordt toegezegd dat de nodige bugs zullen worden opgelost, dan mag dit natuurlijk worden verwacht. Dit blijkt echter toch niet helemaal het geval te zijn.
apple-trutower-com1
Verschillende Bugs

  1. Homeknop registreert dubbele klik
  2. Bluetooth- en carkitproblemen iOS 8
  3. Problemen met Wi-Fi in iOS 8
  4. Hangende pushberichten
  5. Problemen met Gezondheid-app
  6. iOS 8 bug met roteren
  7. Persoonlijke hotspot verdwenen
  8. Traag toetsenbord
  9. AirPrint in iOS 8

Laten we wel positief beginnen, want bugs zijn er met ieder besturingssysteem. Apple heeft één derde van de (op dit moment bekende) bugs opgelost, veel mensen zeggen zelfs dat ze totaal geen last meer hebben van fouten in het besturingssysteem.

Bugs die nog steeds voorkomen in IOS 8.1 
Hieronder staan de bugs waar meerdere appelgebruikers tegen aanlopen:

iPhone reageert niet.
Dit probleem speelt zich al heel lang., een iPhone-app registreert geen scherm aanrakingen. Op dat moment is de hele toestel bevroren en kan je soms ook niet eens op je home-button drukken.

Airplay werk niet. 
Airplay lijkt met de komst an IOS 8.1 nog steeds niet te werken op verschillende toestellen. DIt kan in combinatie gaan met Wi-Fi storingen.

Bluetooth problemen 
Dit is ook een bug die Apple zou oplossen in IOS 8.1, maar waar een aantal gebruikers nog last van heeft. De bluetooth problemen kwamen voornamelijk voor tijdens het hands free bellen in de auto.

Haperend toetsenbord 
IOS 8.1 biedt wel verbetering voor het toetsenbord, maar het gaat hier om de verbetering van de dicteer knop. De dicteer knop kun je nu per toetsenbord in of uitschakelen. Stabiliteitsverbeteringen werden niet genoemd, tot frustratie van verschillende Apple gebruikers. Sins de update loopt het toetsenbord zelfs vast, waardoor je een enkele seconden moet wachten voordat je weer verder kan typen.