De Lightning-Poort van Apple

De lightning- poort zullen we straks terug vinden in allerlei accessoires, als het aan Apple 7a90b2205a8c4ad6901647e6b540349c
ligt dan. Het idee is dat de lightning-poort overal terug te vinden is, micro usb poort wordt vervangen door lightning poort, zo moet je denken aan docks, batterijhoezen, gamecontrollers, hoofdtelefoons en speakers deze accessoires krijgen allemaal een lightning poort. Apple gaat ervoor zorgen dat je ze kunt opladen via MFI-gecentificeerde oplaadkabels. De lightning aansluiting komt ook van pas voor bijvoorbeeld hoofdtelefoons of oordopjes. Vorige week heeft onderranden Philips een lightning-headset ontwikkeld.

De lightining poort kan direct opladen, maar kan ook stroom doorgeven aan een volgend apparaat. Bijvoorbeeld; je kan je iPhone opladen terwijl je de batterijhoes aan het opladen bent, zo kun je beide apparaten tegelijk opladen. De male lightning aansluitingen kennen we al, bijvoorbeeld de connector in een batterijhoes. Maar de Female lightning aansluiting is nog zeldzaam

 

Maar waarom voor Lightning kiezen? Volgens Apple kun je sneller opladen dan via usb. Apple laadt een stroomsterkte van 2,4 Ampère aan, maar staat ook 1,0 Ampère toe als minimum. Als voorbeeld noemt Apple hoofdtelefoons en speakers, als voorbeelden van producten die je supersnel zou kunnen opladen.

Er worden nu proefmodellen getest en accessoiremakers zullen moeten deelnemen aan Apple’s licentieprogramma. Dus het zal nog wel even duren voordat het daadwerkelijk op de markt komt, Maar of ze dat ervoor over hebben om zoveel macht (en geld) aan Apple te geven, dat betwijfel ik.

b9ae4467b9ba487ecb349bd8dd6d08ff