iPhone 6: de 5 meest voorkomende reparaties

De iPhone 6 is een geweldige smartphone. Een absolute trendsetter en voorzien van de nieuwste snufjes. Stiekem wil iedereen wel een iPhone 6. Zoals ieder toestel is ook de iPhone 6 kwetsbaar voor gebreken, zeker als deze getroffen wordt door een val of onverwachte buiteling.  Welke reparaties komen het meest voor bij de iPhone 6? Reparatie bedrijf Foonz heeft er een top 5 van gemaakt.

Defecte iPhone 6

Nummer 1: Het scherm
Het scherm van de iPhone 6 is, net als ieder ander merk smartphone, kwetsbaar bij een val. De kans op een kras of breuk in het scherm is zeker aanwezig, vooral zonder externe bescherming, Minder bekend, maar zeker reëel is de kans op een breuk doordat je per ongeluk op je toestel bent gaan zitten. Doordat het toestel zo dun is kan het ook een beetje doorbuigen hetgeen de breuk kan veroorzaken. Gelukkig kan het glazen scherm en de LCD display altijd worden vervangen. Laat dat wel door een professional doen omdat het zelf repareren vaak eindigd is een compleet defect toestel die mogelijk niet meer valt te repareren.

Nummer 2: Sensor Flex kabel
De Sensor Flex is een platte en flexibele kabel die meerdere functies heeft en er onder andere voor zorgt dat je scherm automatisch wordt uitgeschakeld als je gaat bellen, je filmpjes van geluid zijn voorzien, en je altijd en overal een selfie kan maken. Als je merkt dat deze functies niet meer werken dan is de kabel waarschijnlijk beschadigd, ongetwijfeld door een onvoorzichtige behandeling of een ongeluk. Het vervangen van deze kabel zal het toestel weer geheel functioneel maken.

Nummer 3: Behuizing
Je behuizing van de iPhone is niet meer goed als je deze niet geheel plat op een oppervlakte kan neerleggen. Je voelt speling als je het toestel heen en weer beweegt. Een veel voorkomende oorzaak hiervan is dat het toestel in de broekzak wordt gedragen. Dat lijkt misschien niet zo erg, echter hierdoor ontstaat er, zeker bij het zitten, extra spanning op het beeldscherm waardoor de kans bestaat dat het scherm gaat barsten. Als dat gebeurt heb je niet één maar twee reparaties uit te voeren. Je kan altijd zelf proberen om de originele behuizing recht te krijgen, al zal het wel een zwakke plek van het toestel blijven.

Nummer 4: Lightning Connector
De Lighting Connector is de plek waar je jouw oplader in de iPhone 6 plaatst. Een handeling die je haast dagelijks zal uitvoeren. Bij veelvuldig gebruik kan deze connector echter niet meer goed functioneren. Het kan zijn dat je batterij niet meer oplaad, maar dat kan komen door een plukje opgehoopt stof binnen in de connector die je zelf voorzichtig met een pincet kan verwijderen. Als dit om wat voor reden dan ook niet lukt, of geven jouw koptelefoon, antenne of speakers problemen dan zal de Lightning Connector moeten worden vervangen.

Nummer 5: Aan/uit knop
De aan- en uitknop wordt vaak gebruikt. Een prima functie die echter door langdurig gebruik lam kan worden. De knop zal niet meer functioneren waardoor het toestel niet maar aan- of uit kan worden gezet. Het vervangen van de knop zal dit euvel verhelpen. Tot die tijd is er gelukkig wel de mogelijkheid om je toestel softwarematig aan- en uit te zetten. Hiervoor druk je de ‘home’ knop en en unlock je de iPhone 6. Je kan nu naar de functie ‘instellingen’, vervolgens kies je ‘algemeen’ en als laatste ‘toegankelijkheid’. Hier kan je de zogenaamde Assistive Touch aanzetten waarna er een bol in het scherm verschijnt. Deze bol kan je gebruiken als aan- en uitknop.

Defecte iPhone

Dit artikel komt van Digimind.nl en is geschreven door Nathan Okkerse. Voor meer info bezoek www.Digimind.nl.